Beste buurtbewoner, sympathisant

 

In de afgelopen decennia is er een toename van een terugplooien op en binnen de eigen leefwereld, ook wel cocooning genoemd. Ieder mens is met zijn eigen leven en competenties bezig om zichzelf en zijn dierbaren een beter leven te kunnen bieden.

Toch zijn er ook mensen in de maatschappij die niet het geluk hebben over de juiste ingrediënten te beschikken om hun levens optimaal te leven. Niemand is vrij van ingrijpende gebeurtenissen waarbij het dagelijks leven een stuk moeilijker wordt. Het spreekwoord:” beter een goede buur dan een verre vriend.” Is dan ook sterk van toepassing als het erop aankomt iemand in de buurt te hebben die onmiddellijk kan bijspringen. Doch, door het zichzelf opsluiten en geen contact te leggen met de buurt werkt men het tegenovergestelde net in de hand.

De wijkwerking probeert hier een antwoord te bieden om ontmoeting en sociale cohesie te verhogen en de communicatie een handje te helpen. De mensen die zich engageren in de wijkwerking zijn dan ook mensen die deze gedachte hoog in het vaandel dragen en hun steentje willen bijdragen in het bereiken van deze doelstelling. Dit doen ze met eigen middelen, talenten en tijd die ze erin willen investeren.

De idee dat je als buurtbewoner meehelpt bouwen aan een leefbare en gezelliger buurt maakt dat de innerlijke voldoening vaak een enorme boost krijgt en je met een warm gevoel huiswaarts keert. Mensen die zich willen engageren in de wijkwerking doen dit vanuit een solidariteitsgevoel naar hun buurtbewoners toe.

Hebben we je interesse gewekt lees dan zeker verder wat er van je verwacht wordt indien je dit engagement wil opnemen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om de wijkwerking te zien groeien met Uw medewerking.

Met vriendelijke groeten

Desmet Chris

Gespreksleider wijkraad Nekkerspoel.