Hoe kan ik meewerken in de wijkwerking?

Al onze medewerkers zijn vrijwilligers die hun tijd en energie in dienst willen stellen van de wijk en buurt waarin we wonen. Dit doen zij onbezoldigd en volledig vrijblijvend. Zo proberen zij bij te dragen tot een grotere sociale cohesie in de buurt. Zij komen een 5-tal maal samen in de wijkraden en zetten zich in bij één van de werkgroepen zijnde Ontmoeting en/of mobiliteit. Indien er een noodzaak is wordt er een nieuwe werkgroep opgericht. De wijkraad wordt geleid door een dagelijks bestuur. Deze medewerkers vind je terug onder de rubriek dagelijks bestuur die, indien nodig en in alle eer en geweten, beslissingen nemen bij prangende dossiers. Daarnaast is er nog een hele grote groep die zich klaar houden bij het organiseren en logistiek ondersteunen van activiteiten

Wens je deel uit te maken van dit enthousiast team, dan zijn er een aantal voorwaarden waar je dient aan te voldoen. Wil je de handen uit de mouwen steken bij één of ander evenement hoef je geen engagement aan te gaan, maar gewoon je gegevens en mogelijkheden kenbaar te maken. Indien we een stel extra handen nodig hebben nemen we zeker contact met U op. Wil je meer doen dan een handje toesteken neem dan zeker contact op.

Voorwaarden om toe te treden tot de wijkraad.

-       U woont in de wijk in het gebied ten oosten van de spoorwegbrug.

-       U niet in opdracht van de stad of een stedelijke politieke fractie een uitvoerend politiek mandaat uitoefenen bij de plaatselijke stedelijke overheidsorganen of lid zijn van de provincieraad, een parlement of een uitvoerend politiek college.

-       U bent bereid om een aantal keer mee de handen uit de mouwen te steken op activiteiten of wijkfeesten

-       U gaat een engagement aan en komt op frequente basis samen met de groep (meestal avondvergaderingen).

-       U neemt een engagement op in minstens één, maximum twee werkgroepen

Nog steeds geïnteresseerd neem dan contact op. De gegevens vind U onderaan deze pagina

Tot ziens ergens in de wijk of op een evenement